Terug

Nieuws / Stukjes Domtoren in de nieuwe aula van Begraafplaats Daelwijck in Utrecht!

Stukjes Domtoren in de nieuwe aula van Begraafplaats Daelwijck in Utrecht!

Stukjes Domtoren in de nieuwe aula van Begraafplaats Daelwijck in Utrecht!

8 april 2021

De aula bij begraafplaats Daelwijck is opgeknapt, en draagt vanaf heden de naam Domtorenzaal.

Er zijn verschillende stukken van de Domtoren terug te zien in de aula. Twee stukken natuursteen uit de Lantaarn vormen de baar waar de kist op geplaatst wordt tijdens de afscheidsbijeenkomst. 

Een zogeheten pinakel, een drie meter hoog Gotisch sierelement, staat in de buitenruimte en is te zien vanuit de Domtorenzaal.

Deze is afkomstig van de westkant van de Domtoren, op 70 meter hoogte. De kwaliteit van de stenen is niet goed genoeg om nog 50 jaar op de toren te blijven staan en daarom wordt de gehele pinakel vervangen. Op de grond is het natuursteen een stuk makkelijker te inspecteren en onderhouden. Daarom kan het sierelement op deze plek, in het zicht van de aula, jarenlang blijven staan.

De aula van Daelwijck is de afgelopen maanden flink aangepakt om beter aan te sluiten bij de behoeften van de bezoekers. In de ruimte is gebruik gemaakt van duurzame en hergebruikte materialen. De ontvangstruimte is gebouwd van een restpartij hout van een aannemer. Daarnaast is met akoestisch materiaal, gemaakt van petflessen, een vouwwand gemaakt. Muren zijn bekleed met vilt gemaakt van gerecyclede legerkleding.

We zijn blij met deze update, mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden bij Begraafplaats Daelwijck neem dan contact met ons op.

Het laatste nieuws

Rouw op je dak
Rouw op je dak

28 juni 2021

Soms heb je van die momenten dat je je ineens realiseert; er is zoveel moois...