Contact


Huiting Uitvaartverzorging
Hooglandseweg 12
3864 PV Nijkerkerveen
033 – 700 97 33
[email protected]

Heeft u een vraag of wilt u graag contact met ons opnemen voor een gesprek?

Laat hier een bericht achter of neem direct contact op (24/7 bereikbaar):

 033 700 9733

Wij zijn voornamelijk werkzaam in de provincie Utrecht. Onze vestigingen bevinden zich in:

  • Zeist
  • Maartensdijk
  • Veenendaal

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik een overlijden?

Veel sterkte met uw verlies. Voor het melden van een overlijden belt u naar de (huis)arts, deze stelt de datum en overlijdingstijdstip vast en overhandigt een ‘Verklaring van overlijden’. Hierna kunt u bellen naar 033 700 9733 voor het bespreken van de uitvaart.

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn vanzelfsprekend afhankelijk van persoonlijke wensen, maar liggen gemiddeld tussen de € 6.000 en € 10.000.

Ik heb hulp nodig bij de rouwverwerking, waar kan ik terecht?

Ongeveer 6 tot 8 weken na de uitvaart neemt onze nazorgconsulent, Mariëlle Terstegen, telefonisch contact met u op. Tijdens dit gesprek biedt zij u de gelegenheid uw verhaal nog een keer te vertellen en vraagt zij hoe het, naar omstandigheden, met u gaat. U bespreekt samen waar u mogelijk behoefte aan heeft als ondersteuning. Mariëlle zoekt samen met u naar mogelijke oplossingen. U gaat hier dan zelf mee aan de slag. Als u dat prettig vindt, komt zij bij u thuis voor een gesprek. Dit hoeft niet meteen, dat kan ook later. Zij houdt contact zolang u dit zelf prettig vindt.

Andere zaken waar u aan moet denken na een overlijden.

Na een overlijden zult u een aantal zaken gaan opzeggen. Door bijvoorbeeld bankafschriften en agenda’s na te gaan kunt u erachter komen welke lidmaatschappen, contributies en abonnementen de overledene had. 

Denk bijvoorbeeld aan:

Abonnementen op bijvoorbeeld sportclubs.

Abonnementen op kranten, weekbladen of tijdschriften.

Sociale netwerken op internet (Linkedin, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram etc.

Het melden va het overlijden aan alle instanties waar de overledene verder geregistreerd staat.

Hoe lang wordt de as in het crematorium bewaard?

Na de crematie moet de as gedurende een wettelijk vastgestelde periode van één maand in het crematorium bewaard worden voordat de as zijn uiteindelijke bestemming kan krijgen. Het kan zijn dat u na deze termijn nog geen beslissing heeft kunnen nemen. Bij de meeste crematoria heeft u dan nog een half jaar de tijd om te bedenken welke bestemming u de as wilt geven, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. 

U kunt ook aangeven nog langer na te willen denken over een goede bestemming, er zal nooit iets met de as gebeuren zonder uw opdracht of toestemming.

Wanneer stuur ik dankbetuigingen?

Dankbetuigingen worden vaak zo'n vier tot zes weken na de uitvaart verzonden, maar uiteraard mag u daar gerust van afwijken. Belangrijker dan de vraag wat gebruikelijk is, is de vraag of u er als nabestaande aan toe bent om de dankbetuigingen te verzenden.