Terug

Nieuws / Samenwerking Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech

Samenwerking Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech

Samenwerking Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech

14 augustus 2023

Samenwerking Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech. De keuze voor een duurzame uitvaart wordt nóg bereikbaarder

Natuurbegraven Nederland werkt dagelijks actief aan de versterking van de natuur in haar natuurgebieden, zodat iedereen nog lang van deze natuur kan genieten. Vanuit deze ambitie zijn Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech een samenwerking aangegaan om de keuze voor een duurzame uitvaart nog bereikbaarder te maken. De samenwerking maakt het mogelijk om een Loop kist of Loop urn, na overlijden, te combineren met een natuurgraf op alle natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. Als er al een natuurgraf is vastgelegd, is er ook een combinatie met een ceremonie mogelijk.


Bob Hendrikx en Roy van Boekel in gesprek over natuurbegraven en Loop Biotech



Natuurbegraven Nederland maakt begraven in de natuur mogelijk en bereikbaar voor iedereen die dat wil, inmiddels al op zes plekken in Nederland. De natuur is hierin altijd leidend. Om de natuur te beschermen is een natuurbegraving alleen mogelijk in materialen die door de natuur afgebroken kunnen worden. Initiatiefnemer en directeur van Natuurbegraven Nederland Roy van Boekel-Gosens is enthousiast over deze stap: “De samenwerking tussen Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech biedt een duurzame oplossing voor het leven na de dood. De keuze voor natuurbegraven in een Loop kist of Loop urn draagt bij aan de versterking van de natuur die we zo waardevol vinden.”

Mycelium

Loop Biotech introduceerde dit voorjaar een nieuwe versie van de myceliumkist en -urn, de Loop Living Cocoon™ en de Loop EarthRise™. De producten zijn gemaakt van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen die oorspronkelijk in Nederland voorkomen. De unieke kracht van mycelium is dat het organisch materiaal afbreekt waardoor er voedingsstoffen in de bodem vrijkomen. Een groot deel van alle plantensoorten heeft baat bij voldoende voedingsstoffen in de bodem. Een gezonde bodem is waar een sterke natuur mee begint.

Het is Loop Biotech’s missie om de mensheid weer onderdeel te maken van de natuurlijke cyclus van het leven. Dit doen zij door met de natuur samen te werken en kisten en urnen te groeien van mycelium. Oprichter van Loop Biotech en uitvinder Bob Hendrikx: “Het geloof in de kracht van de natuur is wat ons verbindt. Het is onze gezamenlijke missie om de natuur te verrijken én te behouden”.

Gebundelde kracht

De natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland zijn openbare natuurgebieden waar iedereen de rust en ruimte van de natuur kan ervaren. Op een natuurbegraafplaats kun je een natuurgraf vastleggen met eeuwige grafrust. Een natuurgraf is dus voor altijd. Roy van Boekel-Gosens gelooft dat het verschil wordt gemaakt door samen te werken: “Samen met belangrijke partners creëren we mogelijkheden. Samen met de uitvaartondernemer streven we naar een persoonlijk afscheid en samen met mensen die kiezen voor begraven in de natuur behouden we deze voor later.”


Bron: Natuurbegraven Nedelerland

Het laatste nieuws

Wat is veraarden
Wat is veraarden

14 augustus 2023

Nu is het nog niet mogelijk in Nederland, maar er is een sterk groeiende belangstelling...

Virtuele rouwkaart
Virtuele rouwkaart

14 augustus 2023

VIRTUELE ROUWKAART Deel eenvoudig en snel de kennisgeving of uitnodiging met familie, vrienden, relaties en...