Terug

Nieuws / Eerste overledene begraven in een 'levende doodskist'.

Eerste overledene begraven in een 'levende doodskist'.

Eerste overledene begraven in een 'levende doodskist'.

18 september 2020

Overledenen kunnen vanaf nu op een nieuwe natuurlijke manier worden begraven, namelijk in een ‘levende doodskist’ van mycelium. Dit is een netwerk van schimmeldraden, wat groeit in de wortelstructuur van bomen, planten en paddenstoelen. Studenten van de TU-Delft hebben deze nieuwe soort kist ontworpen. Op deze manier kunnen overledenen de bodem verrijken in plaats van vervuilen. Normaal kost het composteren van een lichaam ongeveer tien jaar en de gelakte en metalen onderdelen van een kist, net als synthetische kleding, blijven zelfs nog langer in de grond. De levende doodskist kan dit proces verkorten naar twee tot drie jaar. Daarbij worden niet alleen de afvalstoffen van het menselijk lichaam omgezet in voedingsstoffen, ook de omliggende bodemkwaliteit wordt verbeterd, waardoor nieuw leven de kans krijgt om te floreren.

De kist wordt 'De Living Cocoon' genoemd en afgelopen week is de eerste overledene hierin begraven. 

De kisten worden geproduceerd door het bedrijf Loop. Omdat er met levend materiaal gewerkt wordt zijn alle kisten uniek. Er zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld paddenstoelen op de kist in plaats van bloemen. 

Wilt u meer weten over deze manier van natuurlijk begraven? Neem dan contact met ons op via 0318-240 199 of via [email protected]Het laatste nieuws

Wat is veraarden
Wat is veraarden

14 augustus 2023

Nu is het nog niet mogelijk in Nederland, maar er is een sterk groeiende belangstelling...

Virtuele rouwkaart
Virtuele rouwkaart

14 augustus 2023

VIRTUELE ROUWKAART Deel eenvoudig en snel de kennisgeving of uitnodiging met familie, vrienden, relaties en...