Opbaren
Terug

Mogelijkheden / Opbaren

Opbaren

Opbaren is letterlijk het 'op een baar leggen' van een overledene. Tegenwoordig gebeurd het opbaren vaak in een kist of op bed. Wij kunnen dit voor u verzorgen maar u kan het ook zelf doen. Het opbaren kan gebeuren in het huis van de overledene maar ook bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum.

Thuis

Het is in veel gevallen mogelijk om uw dierbare thuis op te baren. U kunt dan de hele dag bij uw dierbare zijn. We verzorgen een koeling om het lichaam te koelen.


In een uitvaartcentrum

U kunt ervoor kiezen om uw dierbare op te baren in een uitvaartcentrum. Afhankelijk van het centrum is bezoek op afspraak mogelijk of kunt u gebruik maken van een 24-uurskamer waar u ten alle tijde zelf in kunt. U mag zelfs de ruimte aankleden met persoonlijke spullen en zo een huiselijke sfeer creëren. Bij de rouwkamer vindt u een kitchenette en toiletvoorzieningen. Zo kunt u afscheid nemen zoals u dat wilt.


  • Zorginstelling

    Als het overlijden in een zorginstelling plaats vindt, voert de zorginstelling, indien mogelijk, de noodzakelijke zorg uit. De opbaring tot aan de dag van de uitvaart kan in de kamer, het mortuarium van de zorginstelling of in het uitvaartcentrum.

  • Ziekenhuis

    Als uw dierbare is overleden in het ziekenhuis kan het zijn dat hij/zij in het mortuarium van het ziekenhuis verblijft. U kunt ook kiezen voor een overbrenging naar een uitvaartcentrum.