Muziek
Terug

Mogelijkheden / Muziek

Muziek

Muziek geeft weer wie iemand was en maakt een uitvaart persoonlijk. Muziek roept herinneringen op en helpt om gevoelens te uiten. Daarbij kan gekozen worden voor livemuziek of het afspelen van muziek. Instrumentaal of vocaal, van klassiek tot hard rock, alles is mogelijk.

Live muziek

De klanken van een strijkorkest, violist of operazangeres in een intieme ruimte komen direct binnen in de ziel. Van (rock)band tot (gospel)koor, van doedelzakspelers tot pianisten en gitaristen; bijna alles is mogelijk om van de uitvaart een uniek, persoonlijk afscheid te maken. U kunt ook muziek inzetten aan het graf, denk hierbij aan bijvoorbeeld een trompetist.


Opgenomen muziek

Vaak worden de lievelingsliedjes van een overledene gedraaid of muziek die herinneringen oproept. Elk muziekstuk kan afgespeeld worden. Gemiddeld worden er tijdens een dienst zo’n 3-5 nummers afgespeeld.


  • Muziek bij het graf

    U kunt ook muziek inzetten aan het graf, bijvoorbeeld door een trompetist in te zetten of via een mobiele box nog een nummer af te spelen.

  • Muziek in de kerk

    Bij een kerkdienst speelt vaak de organist of pianist die aangesloten is bij de kerk. Dit hoeft uiteraard niet en u kunt hier vaak een voorkeur voor aangeven.