Herdenkingsdienst
Terug

Mogelijkheden / Herdenkingsdienst

Herdenkingsdienst

Hoe beter de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost naasten eruit kunnen putten. Met teksten, muziek, beelden en eigen inbreng maakt u de uitvaart en afscheidsbijeenkomst uniek. Het staat u vrij om deze zelf vorm te geven door middel van toespraken, muziek of presentaties. Mocht u liever willen dat wij deze bijeenkomst leiden en de voordracht doen dan kan dat uiteraard ook. Wij helpen u bij het samenstellen en voorbereiden van een zo goed mogelijk programma dat is afgestemd op de specifieke wensen.

Kerkdienst / uitvaartmis

Samen met de voorganger wordt de religieuze bijeenkomst met (samen)zang, gebeden en overdenkingen voorbereid. Uiteraard is er ruimte voor persoonlijke wensen waarbij familieleden en (klein)kinderen betrokken kunnen worden bij rituele handelingen, bijvoorbeeld door het aansteken van kaarsen, het uitspreken van een gebed of een persoonlijk afscheidswoord.


  • Uitvaartspreker

    Vindt u het moeilijk een toespraak te schrijven of te houden, dan kunt u een beroep doen op een uitvaartspreker. Deze zoekt samen met u naar het unieke en bijzondere in het leven van de overledene en de betekenis die hij/zij heeft gehad. Op basis hiervan schrijft de uitvaartspreker een toespraak, die hij/zij bij de uitvaart uitspreekt. Een uitvaartspreker kan u ook helpen bij het schrijven van een toespraak die u zelf uit wilt spreken.

  • Namens u laten spreken

    Twijfelt u of u uw verhaal op het moment zelf wel kunt vertellen, kunnen wij altijd namens u de tekst voordragen. U kunt ook altijd een andere naaste vragen om het namens u voor te dragen. Het vooraf inspreken en afspelen op de uitvaart is ook een mogelijkheid.