Sta stil...

Bij Evert 'Eef' van der Waal

Er zijn geen tranen en woorden genoeg voor ons verdriet nu wij, geheel onverwachts, afscheid hebben moeten nemen van onze lieve broer, zwager en oom.De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 6 april om 8.30 uur in de  Lichtzaal van Begraafplaats Rusthof. Aansluitend vindt de begrafenis plaats.


Evert van der Waal

Volg de uitvaart online via de livestream

U wordt gevraagd om een wachtwoord, het wachtwoord is: WXF88X

Volg de livestream

Rouwkaart

Ter herinnering aan Evert van der Waal.

Locatie

Begraafplaats Rusthof,
Dodeweg 31, Leusden

Routeplanner

Bestel bloemen

Huiting Uitvaartverzorging werkt samen met een aantal bloemisten, bekijk hier de lijst en bestel gemakkelijk een boeket.

Condoleances en herinneringen

Deel deze pagina via
"Eef was altijd een actief Juliana-lid, begonnen op dwarsfluit en later overgestapt op bariton. Hij heeft zich altijd voor de vereniging ingezet, leider van jeugdcorps "Bernhard" (jong Juliana) instuderen van Shows en lid van BOB (Band of Brothers). Hij was ook heel goed in het imiteren van typetjes, zoals O. den Beste (oud leraar Duits) Cor vd Laak en H.J. Bussink (Verzetsman) van Koot en Bie. Wij zullen hem gaan missen........"

Ron Kruithof

3 april 2024

"Eef, Waalo, buurman, toetermaatje... Mede dankzij jou heb ik me snel ontzettend welkom gevoeld bij Juliana. En ook mede dankzij jou was het besluit zo moeilijk om er na een aantal prachtige jaren weer weg te gaan. Gelukkig kwamen we elkaar regelmatig nog tegen. Op de taptoevelden of gewoon aan de bar van jouw cluppie, waar ik me dan nog net zo welkom voelde als daarvoor. Het muziekstuk van jouw leven eindigt abrubt en veel te vroeg... Het blijft een fijne herinnering dat je er goed van hebt genoten. En wij van jou. Rust zacht."

Jeroen van der Geer

2 april 2024

"Lieve Eef, dank voor al die jaren presteren, plezier maken, musikparades, bier drinken, lachen, enz... Ik heb je 30 jaar mogen kennen, eerst als instructeur bij Bernhard en later als collega-muzikant/muziekvriend bij Juliana. Het waren fijne tijden! Rust zacht, we missen je, voor altijd een lege plek...."

Willem van Beveren

2 april 2024

"Lieve Eef, Vorige week zei je nog Sterkte... en die trompet wacht wel... deze woorden nu een herinnering... Bedankt voor alles wat je voor ATM betekent hebt samen met Rob Boon.. want makkelijk was niet, maar opgeven no way... Bedankt voor de onwijs gave en enthausiaste verhalen over de fantastische optredens, waardoor ik naar Juliana ben gekomen, niks is minder waar geweest, een man goudeerlijk in woord en daad.... Na Luzern zei je ... " En" heb ik teveel gezegd ?! Lieve Eef, ik zal je missen. de muziekwereld is een icoon verloren, maar de hemel heeft er een muziek icoon bij gekregen. Rust zacht 🙏"

Bianca Simons

3 april 2024

"Vriend Eef, (Nonkel), Afgelopen zaterdag kreeg ik het ongelofelijke nieuws te horen dat jij er niet meer bent. Het is gewoon nog niet te bevatten, jij was er namelijk altijd! Komende zaterdag gaan we je begraven. Nog een keer samen in ons midden marcheren we naar jouw laatste rustplek. Geen repetitie en optreden (incl. busrit) zal meer hetzelfde zijn zonder jou. Geen blokjes Old Amsterdammer kaas, biertjes en portjes meer, geen high-five voor de opkomst van onze show. Ik moet ook ook nog denken aan de keren dat ik bij jou thuis heb overnacht. In de ochtend stond er dan een overheerlijk ontbijtje voor me klaar, je was een echte gastheer. Verder denk ik ook aan het midweekje Cochem (taptoe Zürich was afgelast) en de trip naar het Mountbatten Festival. Ook aan de vele etentjes die we samen met een hoop andere leden hebben mogen beleven. Eef, dank voor de mooie tijden die we hebben meegemaakt, ik zal je niet vergeten! Rust zacht"

Jan de Vries

3 april 2024

"Eef! Ieder jaar een nieuw excuus om weer een seizoen bij Juliana mee te lopen. Al 2x een laatste WMC en jarenlang de 'Als we naar Berlijn gaan, dan stop ik', tot Juliana er was geweest, dan was er weer een nieuwe 'mooie laatste' in't verschiet. Van de 'ouwe man, stop toch met die flauwekul' trok je je niets aan en iedere week was je weer van de partij. Na een showrepetitie kreeg ik vaak een biertje van je voor m'n neus geschoven of een klop op m'n schouder met een korte 'lekker gerepeteerd' (ook al had ik je tijdens de repetitie wel eens aangesproken). Heerlijk kon je brommen over van alles en had je een duidelijke mening. Man, het voelt slecht om in verleden tijd te praten en toch is het zo. Het wordt een prachtig afscheid met al je muziekvrienden in jouw eigen uniform. Rust zacht."

Kees Jan van Loveren

3 april 2024

"Eef is er niet meer... Eef was er altijd. begon als fluitist en stapte later over op euphonium. nog een tijdje samen gespeeld en Eef was altijd erg fanatiek. tijdens optredens en uitvoeringen ging hij er 200% in. sterkte voor de nabestaanden."

Gerard de Jong

3 april 2024

"vaak hebben je we je zien spelen bij ook ons Juliana. Patrick genoot er zo van. de Family en ook de Showband heel veel sterkte toegewenst de komende tijd bij dit grote verdriet."

Gerrie Buddingh en onze Patrick.

3 april 2024

"Afscheid nemen. Soms word je door omstandigheden daartoe gedwongen maar het is en blijft erg lastig. Zeker van zo’n iemand als Eef. Zolang kenden we elkaar nog niet maar je was er altijd en een hele fijne vent ( altijd even voor een bakkie zorgen als ik arriveerde) en een uitstekend muzikant! Voor een muzikant zal er altijd wel weer een opvolger zijn, maar voor jou als mens niet. Rust zacht kerel! Kijk over jouw Juliana uit en geniet ervan! Juliana zal jou in haar hart bewaren en de mooie momenten en herinneringen koesteren. Sterkte toegewenst aan familie en vrienden met dit verlies!"

Jos Lustberg

3 april 2024

"Uiteraard elkaar leren kennen via Juliana, en daarbij in binnen- en buitenland van alles meegemaakt. Dat was al veel, maar er was nog veel meer. Samen naar Ajax, met Jenne Dogger, met Rob Boon, naar De Meer en voor de Europa Cup of Ajax - Feyenoord naar het Olympisch Stadion. Met Wim van Loenen naar de binnenstad op zaterdagavond, of op zondag naar het strand. Naar de muziekbeurs in Frankfurt een meerdaagse reis geboekt met een aantal Juliana-collega's. Op wintersport (met de bus) naar Fieberbrunn in Oostenrijk en dan vooral de Apres-Ski. Met Hans van de Ridder, mijn broer Edwin, met mijn vader samen naar de modeltreinen-beurzen in Dortmund en Keulen (broodje Beenham! - biertje er bij). Tussen Utrecht en Arnhem ging het eerste biertje open ... Anderhalve week geleden kwam je tijdens de Willem III repetitie nog naar me toe. Je was bezig met de spullen van je moeder en had een mooi versierde historische theelepel gevonden met een vliegtuig en 'Schiphol' er op. Die was voor mij bedoeld! En heb ik nog even met je gesproken hoe het nu ging. En dan nu het ongelooflijke bericht waar verder geen woorden meer voor te vinden zijn ......"

Marcel Treffers

3 april 2024

"Evert, rust zacht, Je oud collega s"

Fred en Toon Boon

3 april 2024

"In 1979 startte ik mijn werkzame leven bij de BD. Jij was toen al twee jaar actief bij de BD. Vanaf het begin was duidelijk dat je van je hart geen moordkuil maakte en dat je meer dan je steentje bijdroeg aan het werkproces. Vanaf het moment dat de BD verhuisde naar De Hoef hadden wij dagelijks contact. Elke middag wandelde wij samen door Schothorst, Zielhorst en Kattenbroek en bespraken wij het wel en wee van het leven. Je had een duidelijke kijk op de samenleving. Je was ook erg belezen met een enorm historisch besef. Jammer dat de BD ging reorganiseren. Jij ging naar Utrecht en ik naar Zwolle. Ondanks dat hielden wij contact. We zijn beiden geboren in 1959, maar jij ging eerder met pensioen, met de gedachte om hier lang van te genieten. Helaas mocht dit maar een paar jaar duren. Evert ik kan wel stellen dat in mijn 45 jaar bij de BD, jij behoorde tot mijn beste collega's, met wie ik meer dan 25 jaar geweldig heb samengewerkt, ook al waren we het niet altijd eens met elkaar. Ik zal je missen, je duidelijke eigen mening en je kijk op het leven. Ook namens Erna, die jou nog veel langer kent. Samen traden jullie op met de muziek. Zij bij Wilskracht en jij bij Juliana."

Kees en Erna Steenbeek

2 april 2024

"Lieve Eef, ook ik behoor tot de personen die je gekend hebben, misschien niet zo goed als vele van je vrienden maar genoeg om vast te stellen dat we afscheid moeten nemen van een goede vriend.Dat is veel te vroeg, maar misschien hebben die daar boven een goede muzikant nodig? Misschien organiseren die een Hemel Taptoe? Wie weet? Dat weet jij nu als enige.Eef, ik bedank je voor de mooie momenten waarin je Juliana ook jouw muzikale tonen gegeven hebt. Ook bedank ik je voor je altijd fijne en vriendelijke begroeting als ik in de Hal kwam, je persoonlijkheid was een visitekaartje van Juliana. De Musikparade, Berlin Tattoo, Bremen Tattoo, Hamburg Tattoo en vele andere festivals zullen je zeer missen. Dankjewel Eef en tot ziens"

Eva Machnik Musik Promotion

3 april 2024

"Wat een enorm verlies voor familie, vrienden en natuurlijk Juliana. Heel veel sterkte gewenst aan alle nabestaanden en een mooie dienst gewenst ❤️🙏"

Ardash en Martsje Holm

3 april 2024

"Jeetje Eef, Nonkel, wat een nieuws zeg... ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Toen ik als puber de overstap maakte van Bernhard naar Juliana vond ik je, door je vaak aanwezige gebrom, in het begin een beetje eng. Maar man, wat heb ik je anders leren kennen de afgelopen jaren! Neem dat met een korreltje zout en je houdt over: een goud eerlijke man met het hart op de goede plek die graag zijn mening gaf. Altijd te porren voor een biertje en een goed gesprek. Je was ook altijd aanwezig met de volle 100% inzet en haalde graag je handen uit de mouwen! We gaan je enorm missen Eef. Bedankt dat je me hebt laten zien hoe mooi Juliana is. Ik ben blij dat ik je heb mogen kennen. Rust zacht en tot ziens!"

Devin van Valkengoed

4 april 2024

"Ik ken Evert, als een gezellige hardwerkende collega vanuit ons kantoor te Amersfoort waar hij vaak over zijn passie sprak, dat is ook op de foto te zien. Ik zal mijn laatste lieve groet doen aan Evert. Ik wens de familie heel veel sterkte en kracht toe met het plotselinge verlies van Evert."

Jacqueline Vago

4 april 2024

"Met veel plezier met je samengewerkt in Amersfoort. Wat kon je heerlijk mopperen als ze weer wat verzonnen wat jij onzin vond. Ik was destijds marjorette bij Excelsior Bunschoten en jij zat bij Juliana en daar vonden wij onze common ground. Uren hebben wij het over onze passies gehad. Ik wens iedereen veel sterkte toe 🩶"

Andrea Heinen

4 april 2024

"Lieve Evert zo jong nog. Samen zijn we in 1977 bij de BD begonnen. Ik heb mooie herinneringen aan die tijd. Rust zacht."

Marianne Heins

4 april 2024

"Lieve Eef, samen met je nichtje Karin en Harold ben ik begonnen bij Bernhard. Daar kon je als instructeur soms flink tekeer gaan (vaak terecht), maar wanneer het dan goed ging bij een optreden was je super enthousiast en trots op ons! Op 16 jarige leeftijd ging ik over naar Juliana en toen ‘moest’ ik naast Jenne en jou zitten. Super spannend vond ik dat, gelukkig bleek je hier heel relaxed te zijn. Naast de repetities en optredens gingen we ook met enige regelmaat lekker uit eten, daar kon je intens van genieten. Ik ben blij dat we nog een keer bij ons thuis hebben gedineerd, met onder andere je geliefde scampi’s. We gaan je missen. Lieve Eef, rust zacht."

Linda Haydari Weinberger

4 april 2024

"Mijn muziekmaatje is er niet meer... Ruim 25 jaar speelden we samen bij Juliana Amersfoort. Ik leerde je euphonium spelen. Jarenlang waren we met zijn tweeën de euphoniumsectie van Juliana. Dit jaar zou ik gaan stoppen maar jij wilde nog verder bij de Show&Marchingband. Weer een nieuwe show. Zover heeft het niet mogen komen. Rust zacht beste Eef."

Marco van Uden

5 april 2024

"Ik wil jullie bij deze bedanken voor de giede muziek, een al emotie. Zeker ook voor de mooie anekdotes, ja dat was Eef. You rock and so did Eef."

Mark Gerritz

6 april 2024

"Onverwacht bericht. Met Eef als korpsbegeleider de eerste stappen in de muziek gezet. Een prachtige man met heerlijke gedrevenheid en ontspanning naast het veld. Sterkte voor alle nabestaanden gewenst!"

Gert schaaij

6 april 2024

"Ik wens de familie en vrienden heel veel sterkte. Ik zelf ken Eef als show instructeur bij Bernhard nu jong juliana. Ik noemde hem altijd de drill sergeant omdat ik vond dat hij streng was. Daarna kwam ik hem tegen door gemeenschappelijke vrienden en de muziekwereld. Deze man zal door vele ongelofelijk gemist worden"

Annette Luijer

2 april 2024

"Afscheid nemen van iemand die je al jaren kent. Dat is een zwaar iets en valt niet mee. Ik heb Eef leren kennen via Jenne die ook al jaren bij Juliana speelt. Ook kwam hij bij ons wel eens over de vloer. Het was iemand die nog midden in het leven stond. Ik wens de rest van de fam heel veel sterkte toe. Eef heb het goed daar boven vergeten doen we je niet"

Cora Dogger

2 april 2024

"Wat een verdriet! Heel veel sterkte. Gecondoleerd."

Joyce Kruithof

2 april 2024

"Beste Eef, We zullen je missen als we weer naar een bijeenkomst in de muziekwereld gaan en we elkaar altijd dan even opzoeken en even bijpraten over het e.e.a. We hebben vaak gediscussieerd waarin jij de rust zelve bleef tegenover die snelle Amsterdammers. We gaan je zeker missen. Rust zacht. familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijden."

Ruud van Neck en Sonja van Neck

2 april 2024

"Wat een naar bericht, de Eef van Juliana is er niet meer. Wat zal deze verenigingsman worden gemist. Heb leuke herinneringen aan het samen spelen wanneer hij als invaller mee speelde bij Coda. Familie en leden van Juliana heel veel sterkte met dit verlies van deze topmuzikant."

Peter Berendse, muziekvereniging Animato

2 april 2024

"Eef was er altijd, ook in mijn tijd als lid van deze prachtige vereniging, jarenlang. Hij was er altijd, rots in de branding waar je als vereniging en als mede lid op kon bouwen. Nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Voor mij persoonlijk na al die jaren ook na mijn stoppen bij Juliana heel erg onwerkelijk dat Eef er niet meer is. Kwam je aan, ook na al die jaren, Eef was er, altijd. Altijd in voor een praatje en voor advies. Een groot gemis voor iedereen die hem kende."

Johan Kelder

2 april 2024

"Gecondoleerd met het verlies van deze icoon van Juliana en uit onze muziek wereld! Sterkte aan familie en leden van Juliana Arnold van der Oest Flora Band Orkesten Rijnsburg"

Arnold van der Oest - Flora Band Rijnsburg

2 april 2024

"ik heb hem niet persoonlijk gekend maar wel via het korps JULIANA en hij was echt een goede blazer en dat zullen ze zeker gaan missen. ik ben aangestoken met het juliana virus die door mijn man henk die was een heel groot fan er zijn zelfs nog een aantal leden op zijn uitvaart geweest wat voor mij persoonlijk een behoorlijke steun is geweest. ik wens evert zijn familie ook heel velel sterkte toe en ook het gehele korps JULIANA"

jannie van de kolk

2 april 2024

"Eef...muzikant in hart en nieren, nu van ons heengegaan. Er valt een gat in onze gelederen, ik ken hem ook al jaren en heb samen met hem vele shows gelopen. Eef.. altijd bloed fanatiek en serieus, niks slappe hap, maar presteren op het taptoeveld met een strakke show, dat was zijn motto...! En een mening had hij ook altijd duidelijk, soms was hij niet makkelijk in de omgang, maar wel altijd het beste kiezen voor de club. Ja, we gaan hem missen. Ik wens familie, vrienden en alle mensen om hem heen sterkte de komende dagen en sluit af met een passende(song) tekst: ..."Old soldiers never die" R.I.P. my Friend⚘️"

Pim Kruithof

2 april 2024

"Wij weten niet beter of Eef was erbij. Alle 3 onze kinderen Marge Klaas-jan en Harold kennen hem. Sterkte met deze lege plek binnen Juliana."

Alie en Ruud Koelewijn

2 april 2024

"Lieve Eef, wat moet ik zeggen...Afgelopen donderdag zaten we nog naast elkaar en sloeg ik mijn arm om je heen. Ik berust me in het feit dat we donderdag nog samen muziek hebben gemaakt, dat je er bij was in Berlijn, je moeder tot het laatst toe hebt kunnen verzorgen en niet hoeft te stoppen met je geliefde hobby Juliana . Voor altijd spelend lid van verdienste. Ik weet niet beter of jij was gewoon als vertouwd 'meubilair' in het clubgebouw. Wat zal dit wennen zijn jou daar niet meer te zien. Ik ga je missen ouwe man!"

Marjolijn van Bruggen-van Loveren

2 april 2024

"Eef, je was altijd vriendelijk en loodste mij bij Juliana overal doorheen. Bariton spelen was jouw passie. Als ik je ergens tegenkwam, kwam je altijd even vragen hoe het ging en waar ik speel. Ik heb veel van je geleerd Eef! Sterkte voor de nabestaanden!"

Sophie Gielen-de Gouw

2 april 2024

"‘Heeeej Liesje’ en altijd even korte aai over mijn arm, dat was jij. Vanaf 1997 speelden we samen bij ons cluppie, elke zaterdag, jaar in jaar uit, het is zo onwerkelijk nog dat je er niet meer bent. Ik ga je gebrom, je lach, schuin links voor me bij de repetities, de peukjes bietsen en bier drinken (vooral die na een show zijn het lekkerst) ontzettend missen. Alle mooie herinneringen neem ik mee in mijn hart. Rust zacht lieve Eef ❤️"

Liesbeth van Arendonk

2 april 2024

"Eef, al vanaf de Morgensterschool waren wij "maatjes" ik was al lid van Bernhard op een zaterdag ging je mee naar een repetitie en ging je net als ik piccolo spelen. Bij Juliana speelden we op de fluit, jij ook nog een uitstapje naar percussie, maar kwam weer terug als maatje op de dwarsfluit. Jij vroeg me op een gegeven moment of ik geen zin had om over te stappen naar bariton, een stap waarvan we nooit spijt hebben gehad. Toen ik in 2012 na de taptoe Birmingham stopte, kwam je naar me toe en zei je "maatje wat doe je nou, jarenlang samen op taptoevelden en nu niet meer. Ik ging verder bij COJ en jij nog steeds bij SMB. We kwamen elkaar bijna wekelijks tegen en altijd een praatje. De woensdagavond bij COJ zal nooit meer hetzelfde zijn, daar was je veel aanwezig en gaf je, je eigen mening. Ook de optredens met Smb zullen anders zijn, met die lege plek bij de baritons. Maatje, bedankt voor je vriendschap, ik zal je missen, rust zacht."

Jenne Dogger

2 april 2024

"Eef, en dan is het ineens voorbij. Nooit meer samen als de twee oudste mannen in de Julianabus, nooit meer samen ontbijten bij de Musikparade, nooit meer samen op pad om ergens instructie te geven, nooit meer samen afgeven op de jury die Juliana niet begrijpt, nooit meer gekkigheid, nooit meer……… maar wel een uniformtas vol fijne herinneringen! Dank voor 50 jaar vriendschap! Rust in vrede."

Rob Boon

2 april 2024

"Eef was Juliana en Juliana was Eef. Vrijwel wekelijks zat hij bij concertorkest te luisteren. Oprecht goud eerlijk sympatiek mr Juliana wat zullen we als mens en lid vd club enorm missen. Rust zacht en familie en vrienden sterkte bij dit enorme gemis."

Johan van de Bunt

2 april 2024

"Ik loop pas zo’n 17 jaar mee bij de vereniging, maar als ik er was, was Eef er eigenlijk ook. Eef bedankt voor al je inzet bij de vereniging Juliana. Uiteraard bij de S&MB , maar ook je invalbeurten bij het Concertorkest . Wat zul je gemist worden. Rust zacht Eef"

Pim van Kolfschooten

2 april 2024

"Eef, Jarenlang bij Juliana samen gespeeld. Ook buiten de vereniging waren we goede vrienden. Fanatiek als we waren wilden we geen optreden missen. Zelfs geen repetitie. We hebben in mijn tijd bij Juliana vaak lol gehad. Jij nam mij in een moeilijke periode mee de stad in waar we, samen met Marcel Treffers, de grootste lol hebben gehad. En dan ineens krijg je het bericht: Eef is er niet meer. Ook al ben ik een lange tijd weg bij Juliana, goede vrienden bij de vereniging raak je nooit kwijt. Die zitten voor altijd in je hart. Rust zacht, goede vriend."

Wim van Loenen

2 april 2024

"Woorden schieten tekort. Onze welgemeende condoleance gaat naar familie en vrienden van Eef! Hij blijft in onze herinnering!"

Greet & Johan Jekel

2 april 2024

"In het Amsterdamse was je een graag geziene mede instructeur die de " eigenwijze" Amsterdammers wel degelijk kon leren altijd een lach, praatje of attentie op iets of iemand thnx for that rust zacht"

Wim Veldhuis

2 april 2024

"Gecondoleerd en veel sterkte voor iedereen...🎵🎶🙏💞"

Wim Kruit

2 april 2024

"Samen Mooie jaren meegemaakt in de jaren 80 en 90, zowel met de vereniging maar ook tijdens de voetbal wedstrijdjes welke we regelmatig deden, familie van Eef gecondoleerd met dit enorme verlies en veel sterkte de aankomende tijd."

Arjan van Barreveld

2 april 2024