Terug

Nieuws / Resomeren of Cryomeren

Resomeren of Cryomeren

Resomeren of Cryomeren

8 april 2020

Wat houdt resomeren en cryomeren in?

Resomeren en cryomeren zijn twee nieuwe uitvaarttechnieken en ook nog eens milieuvriendelijk. Het duurt niet lang meer voordat je ook in Nederland de keuze kunt maken voor deze uitvaarttechnieken.

Wat betekent resomeren?

Resomeren is een nieuwe uitvaarttechniek waarmee een lichaam oplost in een chemisch bad. Deze uitvaarttechniek maakt gebruik van water en kaliloog en uiteindelijk blijft er alleen een capsule over. Dit gebeurt in een ronde cabine voorzien van een deur. Zodra een lichaam in een zijden hoes naar binnen is geschoven, worden kaliloog en water toegevoegd. Bij een temperatuur van 180 graden Celsius is het lichaam binnen 2 tot 3 uur volledig afgebroken. Wit poeder, afkomstig van de botten en een bruinachtige vloeistof, is het enige dat overblijft. Dit poeder wordt meegegeven aan de nabestaanden.

Wat betekent cryomeren?

Cryomeren is eveneens een nieuwe uitvaarttechniek om stoffelijke overschotten te laten vergaan. Bij cryomeren wordt het lichaam bevroren. Na kleine trillingen in een organische substantie valt het lichaam uiteen. Na het verwijderen van lichaamsvreemde stoffen, denk bijvoorbeeld aan een kunstheup, wordt het overschoon gecremeerd. Wat er uiteindelijk overblijft is een soort compost dat binnen 6 tot 12 maanden compleet is vergaan.

De kist wordt begraven in een klein soort graf. Denk aan de grootte van een aardappelkistje. Deze techniek wordt nog nergens in de wereld toegepast.

Het laatste nieuws

Rouw op je dak
Rouw op je dak

28 juni 2021

Soms heb je van die momenten dat je je ineens realiseert; er is zoveel moois...